
- reklama -
Suroviny
25 porcí
- 30 dkg čokolády na vaření nebo hořké čokolády
- 1/4 l šlehačky
- 2 lžíce Solamylu
Postup přípravy receptu
-
Ve šlehačce rozpustíme čokoládu nalámanou na menší kousky a rozmícháme solamyl.
-
Necháme ztuhnout v chladu přes noc (nejlépe v ledničce).
-
Lžičkou vykrajujeme kousky, které obalujeme v oříšcích,granku, kokosové moučce nebo čokoládové rýži.
-
Ukládáme do košíčků.
Poznámka od kuchařky
Recept dělám už několik let, čerpala jsem z Lidových receptů – vánoční speciál ročník 2004. Zkoušela jsem i oříškovou nebo mandlovou čokoládu, popř. přidat oříšky, kokos nebo rum a vždy to bylo velmi dobré. Jen to rychle „taje“ při pokojové teplotě. Foto dodám co nejdříve. Doposud jsem nerozpouštěla ve vodní lázni, ale i to by určitě šlo. Jen se musí dávat pozor a přisypat solamyl do vlažné šlehačky (aby se neudělaly hrudky).
Kuchařka: Jitka B









