Rychlé lanýžky

68
- reklama -

Suroviny
25 porcí

30 dkg čokolády na vaření nebo hořké čokolády
1/4 l šlehačky
2 lžíce Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Ve šlehačce rozpustíme čokoládu nalámanou na menší kousky a rozmícháme solamyl.

  2. Necháme ztuhnout v chladu přes noc (nejlépe v ledničce).

  3. Lžičkou vykrajujeme kousky, které obalujeme v oříšcích,granku, kokosové moučce nebo čokoládové rýži.

  4. Ukládáme do košíčků.

Poznámka od kuchařky

Recept dělám už několik let, čerpala jsem z Lidových receptů – vánoční speciál ročník 2004. Zkoušela jsem i oříškovou nebo mandlovou čokoládu, popř. přidat oříšky, kokos nebo rum a vždy to bylo velmi dobré. Jen to rychle „taje“ při pokojové teplotě. Foto dodám co nejdříve. Doposud jsem nerozpouštěla ve vodní lázni, ale i to by určitě šlo. Jen se musí dávat pozor a přisypat solamyl do vlažné šlehačky (aby se neudělaly hrudky).