Rychlé jogurtové makovky

46
- reklama -

Suroviny

130 g vody
100 g bílého jogurtu
60 g cukru
2 vanilkové cukry (40 g)
3 lžíce oleje
60 g změklého másla
půl vejce (zbytek zůstane na potření makovek před pečením)
půl lžičky soli
500-530 g hladké mouky
15-18 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažné vody vsypeme vanilkový cukr, přidáme droždí, dobře rozmícháme a necháme 15- 20 minut stát. Ke zpěněnému droždí přidáme zbytek surovin (mouky nejdříve jen 500 g) a uhněteme těsto. Je-li třeba, během hnětení dosypeme zbytek mouky – její množství závisí na hustotě jogurtu a velikosti použitého vejce.


    Zobrazit celý recept

  2. Uhnětené těsto necháme 30 minut odpočinout, pak ho propracujeme, rozdělíme na 12-14 malých kousků a z každého uděláme malou bulku, kterou uložíme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.

  3. Včas zapneme předehřívat troubu a asi po 20-30 minutách kynutí makovky, které téměř zdvojnásobily objem, potřeme zbytkem rozšlehaného vejce, posypeme celým mákem a upečeme (200°C/cca 17-20 minut).

  4. Potraviny na tento recept jsem zakoupila na . Je to online farmářské tržiště, kde nakupujete od lokálních farmářů a výrobců kvalitní a opravdové potraviny.

Poznámka od kuchařky

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz