Rychlé jahodové osvěžení

34
- reklama -

Suroviny

Korpus:
3 vejce
8 PL horké vody
8 PL polohrubé mouky
4-6 PL moučkového cukru
1 ČL prášku do pečiva
Tvarohový krém:
1 vaničkový odtučněný tvaroh nebo polotučný tvaroh
120 g másla
80 g cukru
1 vanilkový cukr
1 čajová lžička rumu
1 práškové červené želé s jahodovou příchutí
250 g jahod
kokos na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Žloutky dáme do šlehače, zasypeme cukrem, přidáme horkou vodu a vyšleháme do pěny. Do pěny pak lehce zapracujeme po částech mouku a z bílků ušlehaný sníh.

  3. Piškotové těsto nalijeme do vymaštěné a vysypané koláčové formy a pečeme dozlatova.

  4. Mezitím si utřeme krém z tvarohu /můžeme přidat i lžící džemu./

  5. Tvaroh, máslo, oba cukry a rum vyšleháme do jemného krému.

  6. Vychladlý korpus potřeme tímto krémem, poklademe pokrájenými jahodami a polijeme želé s jahodovou příchutí.

  7. Dáme do chladu. Podáváme chlazené a posypané kokosem.

Poznámka od kuchařky

Byla to rychlovka, zkrátka nahonem. Omlouvám se za fota, nějak moc nevyšla, tak alespoň jen postup pro receptík.