Suroviny
- Korpus:
- 3 vejce
- 8 PL horké vody
- 8 PL polohrubé mouky
- 4-6 PL moučkového cukru
- 1 ČL prášku do pečiva
- Tvarohový krém:
- 1 vaničkový odtučněný tvaroh nebo polotučný tvaroh
- 120 g másla
- 80 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 čajová lžička rumu
- 1 práškové červené želé s jahodovou příchutí
- 250 g jahod
- kokos na posypání
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme.
-
Žloutky dáme do šlehače, zasypeme cukrem, přidáme horkou vodu a vyšleháme do pěny. Do pěny pak lehce zapracujeme po částech mouku a z bílků ušlehaný sníh.
-
Piškotové těsto nalijeme do vymaštěné a vysypané koláčové formy a pečeme dozlatova.
-
Mezitím si utřeme krém z tvarohu /můžeme přidat i lžící džemu./
-
Tvaroh, máslo, oba cukry a rum vyšleháme do jemného krému.
-
Vychladlý korpus potřeme tímto krémem, poklademe pokrájenými jahodami a polijeme želé s jahodovou příchutí.
-
Dáme do chladu. Podáváme chlazené a posypané kokosem.
Poznámka od kuchařky
Byla to rychlovka, zkrátka nahonem. Omlouvám se za fota, nějak moc nevyšla, tak alespoň jen postup pro receptík.