
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 1 cibule
- 1 červená špičatá paprika
- 1 zelená špičatá paprika
- 20 dkg oravské či anglické slaniny (Lidl)
- 1 sklenici fazolí černé oko
- 2 rajčata
- olivový olej
- 2 lžíce kečupu
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme na pánev s rozehřátým olejem. Papriky nakrájíme ne kroužky a přidáme k osmahlé cibuli. Pak přidáme na nudličky nakrájenou slaninu. Po chvíli, kdy začne paprika trochu měknout, vložíme na kousky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme, přidáme kečup (nemusí být, já to mám ráda nasládlé). Nakonec vyklopíme sklenici fazolí černé oko. Jsou přírodní, bez příchutí.
Necháme prohřát a můžeme podávat. -
Větší hladovci si mohou přikousnout chleba. Já to jím bez chleba.
Poznámka od kuchařky
Určitě by nebyl špatný i zeleninový salát nebo jen obloha. Každopádně to vytrhne trn z paty, když se chcete rychle najíst. Zvlášť pro ty, kteří mají rádi luštěniny.
Kuchařka: janky3