![Rychlé dalamánky_5ff739dec8a4d.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/rychle-dalamanky_5ff739deb9a36.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 160 g hustého kefíru
- 160 g vody
- 25 g oleje
- 80 g žitné chlebové mouky
- 200 g pšeničné chlebové mouky
- 220 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- drcený kmín
- 21 g čerstvého droždí
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme měkké těsto, které necháme vykynout.
-
Vykynuté těsto na moukou podsypaném stole propracujeme, rozdělíme na 10 kousků a z každého uděláme bulku.
-
Všechny dalamánky uložíme na plech s pečící fólií, potřeme vodou nebo rozšlehaným vejcem, posypeme semínky (černuchou), nařízneme a necháme dokynout.
Upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/18-20 minut).
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen