
- reklama -
Suroviny
- 1,5 l vařící vody
- 150 g předvařené čočky
- 150 g předvařených fazolí
- 2 mrkve
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- tuk
- 2 bobkové listy
- špetka tymiánu
- špetka mletého koriandru
- pepř
- sůl
- asi 2 lžíce octa
- vejce uvařené natvrdo (počet dle porcí)
- kečup
Postup přípravy receptu
-
Fazole a čočku dáme do vařící vody, ochucené bobkovým listem, tymiánem a koriandrem a povaříme 10 minut. Scedíme a vývar uchováme.
-
Na tuku zpěníme česnek, cibuli a osmahneme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev. Přidáme tam čočku s fazolemi, podlijeme trochou vývaru, ve kterém jsme je vařili a dusíme cca 15 minut. Můžeme i zahustit jíškou.
-
Dochutíme pepřem, solí, a trochou octa. Na talíř dáme luštěniny, pokrájené vejce na plátky, kdo chce dochutí kečupem.
Poznámka od kuchařky
Pokud nepoužijete předvařené luštěniny, musíte je samozřejmě namočit, tím se doba přípravy prodlouží)
Kuchařka: spagetka