Rychlé citronové kuře s chilli „ocáskem“

41
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí prsa
sůl
olej
šťávu z 1 citronu
kousek čerstvé chilli papričky
250 g cukety
100 ml smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, dáme do misky, přidáme citr. šťávu, sůl, pokrájenou papričku a olej (cca 1PL).


    Zobrazit celý recept

  2. Cuketu nakrájíme i se sklupkou na kolečka max. 3mm silná.

  3. Rozpálíme nasucho teflonovou pánev, vsypeme naložené maso a smažíme. Když maso začne červenat, přidáme cuketu a restujeme ještě asi 3 minuty.

  4. Nakonec vlijeme smetanu a krátce povaříme. Podle chuti dosolíme a podáváme nejlépe s rýží (i když já jsem to dnes měla samotné, jako lehkou večeři:-) )

Poznámka od kuchařky

Fotky nejsou příliš vydařené, jednak pro špatné večerní světlo a také pro malou „fotogeničnost“ pokrmu (která je ale bohatě vyvážena skvělou chutí!:-))