Rychlé carbonara špagety

69
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

špagety nebo tagliatelle
olivový olej
1 malá cibule
slanina
2 smetany – 30%
3-4 vejce
sůl
parmezán na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit těstoviny v osolené vodě.

  2. Na pánev dáme trochu olivového oleje, přidáme cibulku nakrájenou najemno a slaninu na kostičky. Osmažíme do růžova, přilejeme 2 smetany. Necháme ohřát a stále mícháme. Až bude smetana teplá, přidáme dle potřeby 3-4 vejce na zahuštění. Celou dobu mícháme. Osolíme, kdo chce, může opepřit.

  3. Slijeme těstoviny, rozdělíme na porce a porcujeme stejne i omáčku. Posypeme parmezánem.
    Nedoporučuji míchat v kastrolu vše dohromady, pokud něco zbyde a zchladne to, nechutná to potom tak, jak by mělo.