- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- špagety nebo tagliatelle
- olivový olej
- 1 malá cibule
- slanina
- 2 smetany – 30%
- 3-4 vejce
- sůl
- parmezán na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme vařit těstoviny v osolené vodě.
-
Na pánev dáme trochu olivového oleje, přidáme cibulku nakrájenou najemno a slaninu na kostičky. Osmažíme do růžova, přilejeme 2 smetany. Necháme ohřát a stále mícháme. Až bude smetana teplá, přidáme dle potřeby 3-4 vejce na zahuštění. Celou dobu mícháme. Osolíme, kdo chce, může opepřit.
-
Slijeme těstoviny, rozdělíme na porce a porcujeme stejne i omáčku. Posypeme parmezánem.
Nedoporučuji míchat v kastrolu vše dohromady, pokud něco zbyde a zchladne to, nechutná to potom tak, jak by mělo.
Kuchařka: Micala258









