Rychlé bramborové“chlupáčky“

68
- reklama -

Suroviny
13 ks o velikosti menšího vajíčka

4 středně velké brambory
8 polévkových lžic polohrubé mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na malých slzičkách na struhadle, trošku „vyždímáme“ puštěnou šťávu, osolíme, přidáme mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. Tvoříme menší válečky, kuličky – prostě tvary, jaké chceme mít a zaváříme do vroucí vody.

  2. Asi tak po 7 minutách knedlíčky vyplavou,ale necháme ještě další 3 minutky na mírném plameni dojít.

  3. Pak knedlíčky vyndáme, necháme okapat a podáváme buď jako přílohu k různě upraveným masům, nebo lze i samostatně s osmaženou cibulkou, slaninkou, brynzou a podobně.

Poznámka od kuchařky

Takto dělávala moje teta v Novém Světě v Dolní Suché u Havířova a sypala je osmaženou slaninou.Říkávala tomu“havířské galušky ze špyrkem“:-)Nám se sestrou jako dětem hodně chutnaly.Dělávám je také už dlouhá léta a nenapadlo mě,že by tady taková bezvajíčková příloha nebyla.Tak další hodně podobnou verzi přidávám.