- reklama -
Suroviny
- brambory
- hrubá mouka
- ghí (přepuštěné máslo)
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme brambory a uvaříme do měkka. Slijeme vodu, ale ne všechnu. Asi čtvrtinu vody necháme v hrnci s bramborami, nasypeme hrubou mouku tak, aby byly brambory zasypané, hrncem pořádně zatřeseme, aby se mouka promíchala s bramborami a vodou.
Necháme chvíli stát, aby se mouka spařila.
Mixérem s nástavecna hrubé mixování vše spojíme v hladké těsto (jako na škubánky). -
Na válu rozsypeme trochu hladké mouky a vyválíme z těsta asi 2 mm vysoké placky.
-
Na tefal pánev s nízkým okrajem dáme jednu lžíci ghí. Pečeme placky na pánvi na ghí do zlatova.
-
Druhá možnost je, že na oleji a normální pánvi upečeme škubánky, které uplácáme v ruce na asi 7 mm vysoké placky, menší než bramborové placky, a opět pečeme do zlatova.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Ivana41