
- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 vejce
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- borůvkový džem
- šlehačka ke šlehání
- ztužovač šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Zapneme si troubu na 180°C.
-
Ručním šlehačem ušleháme cukr s vejci do pěny, přidáme mléko, olej, mouku promíchanou s práškem do pečiva a rychle promícháme.
-
Těsto rozetřeme na střední plech a pečeme cca 20 minut dozlatova.
-
Ihned po upečení potřeme džemem. Pokud je moc hustý, rozředíme trochou teplé vody.
-
Ušleháme si šlehačku se ztužovačem a potřeme jí vychladlý korpus potřený džemem. Na ozdobu můžeme použít roztopenou čokoládu a cik cak pocákat.
Poznámka od kuchařky
Tyto řezy jsou rychlé, levné a hlavně chutné !!!
Kuchařka: Iness









