Rychlé borůvkové řezy se šlehačkou

127
- reklama -

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
2 vejce
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
borůvkový džem
šlehačka ke šlehání
ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme si troubu na 180°C.

  2. Ručním šlehačem ušleháme cukr s vejci do pěny, přidáme mléko, olej, mouku promíchanou s práškem do pečiva a rychle promícháme.

  3. Těsto rozetřeme na střední plech a pečeme cca 20 minut dozlatova.

  4. Ihned po upečení potřeme džemem. Pokud je moc hustý, rozředíme trochou teplé vody.

  5. Ušleháme si šlehačku se ztužovačem a potřeme jí vychladlý korpus potřený džemem. Na ozdobu můžeme použít roztopenou čokoládu a cik cak pocákat.

Poznámka od kuchařky

Tyto řezy jsou rychlé, levné a hlavně chutné !!!