Rychlé a jednoduché koblihy

87
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 dl mléka
1 kostka droždí
50 g cukru
špetka soli
50 g oleje
500 g polohrubé mouky (možno i hladné mouky)
4 žloutky
2 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny v popisu jak jdou za sebou dám do domácí pekárny a zapnu program míchání a kynutí, po vykynutí postup dle obrázků, používám vykrajovátko na koblihy, je to velmi rychlé a hlavně jednoduché – nepracné, viz obrázky.

  2. Těsto vyválím, na polovinu těsta si vyznačím kolečka, dám zavařeninu a druhou polovinou těsta přehnu, vykrajuji koblížky.

  3. Smažím ve fritovacím hrnci na 160 stupňů.

Poznámka od kuchařky

Tyhle koblížky dělám přes 20 let. Vykrajovátko jsem kdysi objednala. Je to jednoduchá příprava. Koblížky se nemusí na okrajích přitlačovat prstem.