
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 dl mléka
- 1 kostka droždí
- 50 g cukru
- špetka soli
- 50 g oleje
- 500 g polohrubé mouky (možno i hladné mouky)
- 4 žloutky
- 2 lžíce rumu
Postup přípravy receptu
-
Suroviny v popisu jak jdou za sebou dám do domácí pekárny a zapnu program míchání a kynutí, po vykynutí postup dle obrázků, používám vykrajovátko na koblihy, je to velmi rychlé a hlavně jednoduché – nepracné, viz obrázky.
-
Těsto vyválím, na polovinu těsta si vyznačím kolečka, dám zavařeninu a druhou polovinou těsta přehnu, vykrajuji koblížky.
-
Smažím ve fritovacím hrnci na 160 stupňů.
Poznámka od kuchařky
Tyhle koblížky dělám přes 20 let. Vykrajovátko jsem kdysi objednala. Je to jednoduchá příprava. Koblížky se nemusí na okrajích přitlačovat prstem.
Kuchař: miloslava