
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- polévková směs zeleniny
- vývar (2 kostky masoxu na 3 l vody)
- libový párek
- polévkové bylinky
- pepr
- sůl
- 30 g másla
- 25 g roztopeného másla
- 5-7 lžic polohrubé mouky
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Z masoxu připravíme vývar. Na másle osmahneme zeleninu s párkem, podlijeme vývarem, přidáme bylinky, pepř a popřípadě dosolíme. Necháme vařit.
-
Nočky: V malé misce vymícháme vajíčko, sůl a rozpuštěné máslo. Poté přidáváme polohrubou mouku. Až máme pololepící hmotu, tvoříme malé (cca 1 cm) kulaté noky, které házíme přímo do polévky. Po vyplavání noku na hladinu ještě 5 minut povaříme.
Poznámka od kuchařky
Tato polévka je opravdu rychlá – zelenina je hotová během pár minut a párek také. Nejvíce času zabere formování noku a dosažení správné konzistence těstíčka. Nesmí být moc tuhé a ani řídké. Tuhé těsto by mělo za následek tvrdé noky a řídké zase by nešlo zformovat a v polévce by se rozpadlo.
Kuchařka: Janinka89