Rychlá zapražená rýžová polévka s kapustičkami-třeba když zbyde rýže

79
- reklama -

Suroviny
2,5 litru

kapustičky
2 malé mrkve
1 cibuli
1 stroužek česneku
rýže
malý hrneček Babiččiny zeleninové směsi
zeleninový bujón
Vegeta originál (se 7 druhů zeleniny bez éček)
2 lžíce polohrubé mouky
tuk (olej, sádlo nebo máslo)
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na tuku si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovita, přidáme mouku a osmažíme do světle hněda.

  2. Pak přidáme zeleninový vývar, zalijeme vodou dle potřeby, ještě přidáme Vegetu, kapustičky na menší kousky, mrkev nastrouháme a Babiččinu zeleninu, necháme povařit tak 15-20 minut.

  3. nakonec přidáme uvařenou, eventuelně zbylou rýži, dosolíme, ale pozor, Vegeta i zeleninový bujón jsou slané. Prohřejeme a po uvaření dáme něco zeleného.

Poznámka od kuchařky

Polévku jsem včera večer potřebovala rychle a za 25 minut byla na stole a byla dobrá. Rýže mi zbyla ze čtvrtečního oběda, ale šla by vařit s polévkou. Vůbec jsem nedosolovala, po Vegetě a zeleninovém vývaru byla polévka slaná akorát.