
- reklama -
Suroviny
2,5 litru
- kapustičky
- 2 malé mrkve
- 1 cibuli
- 1 stroužek česneku
- rýže
- malý hrneček Babiččiny zeleninové směsi
- zeleninový bujón
- Vegeta originál (se 7 druhů zeleniny bez éček)
- 2 lžíce polohrubé mouky
- tuk (olej, sádlo nebo máslo)
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na tuku si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a osmažíme do sklovita, přidáme mouku a osmažíme do světle hněda.
-
Pak přidáme zeleninový vývar, zalijeme vodou dle potřeby, ještě přidáme Vegetu, kapustičky na menší kousky, mrkev nastrouháme a Babiččinu zeleninu, necháme povařit tak 15-20 minut.
-
nakonec přidáme uvařenou, eventuelně zbylou rýži, dosolíme, ale pozor, Vegeta i zeleninový bujón jsou slané. Prohřejeme a po uvaření dáme něco zeleného.
Poznámka od kuchařky
Polévku jsem včera večer potřebovala rychle a za 25 minut byla na stole a byla dobrá. Rýže mi zbyla ze čtvrtečního oběda, ale šla by vařit s polévkou. Vůbec jsem nedosolovala, po Vegetě a zeleninovém vývaru byla polévka slaná akorát.
Kuchařka: Bibinka