Suroviny
- Mražená zelenina Wok classic
- rýžový papír
- niva
- krabí tyčinky
- grilovací koření na zeleninu
- sojová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Na navlhčený rýžový papír jsem dala špalíček nivy, hrstku zeleniny, krabí tyčinku.
-
Zeleninu jsem lehce okořenila, ale nesolila, protože sůl byla v koření a niva je také dostatečně slaná.
-
Vše jsem narovnala do vymaštěného pekáčku, zastříkla sojovou omáčkou a malinko podlité a přikryté jsem dala zapéci do vyhřáté trouby.
Poznámka od kuchařky
Toto byl můj první pokus s rýžovým papírem a chtěla jsem ho vyzkoušet nějak jednoduše. Zeleninu i krabí tyčinky jsem do balíčku dala mražené a byla jsem překvapena, jak z něj byla zelenina dobrá a lehce křupavá. Niva byla jako pojítko chutí. I když to byl pokus, určitě se k tomu receptu vrátím. Napíši upřímně, že dřevorubce tímto nenasytíte, ale i synek, který má nejraději zeleninu přepasírovanou přes čuníka, prohlásil, že to bylo moc dobré. Kdo chcete, vyzkoušejte.