Suroviny
- toustový chleba (lepší je vícezrnný)
- křenová pomazánka (ochucené pomazánkové máslo)
- zakysaná smetana
- dušená šunka
- pikantní salám
- plátkový sýr
Postup přípravy receptu
-
Na potravinářskou fólii rozložíme plátkový sýr tak, aby se dobře překrýval – pokud ho překryjeme málo (nedostatečně), můžou se při rolování rolády plátky nehezky rozestoupit.
-
Potřeme oblíbenou pomazánkou nebo ochuceným pomazánkovým máslem. Překryjeme plátky šunky.
-
Naskládáme krajíčky toustového chleba, které jsme okrájeli od kůrek, a trochu přejeli válečkem na nudle. Chleba pak potřeme zakysanou smetanou a znovu pomazánkou. Poklademe plátky salámu.
-
Potřeme pomazánkou, popř. posypeme sekanou pažitkou nebo krájenou kapií. Pomocí fólie vše smotneme do pevné rolády, dobře fólií obalíme a uložíme do chladna.
-
Dobře vychlazené podáváme s bohatou zeleninovou oblohou.
Poznámka od kuchařky
Když dělám tuhle roládu pro mužskou návštěvu, místo křenové pomazánky použiji pomazánkové máslo s nasekanou feferonkou – možností a obměn je opravdu mnoho.
Zdroj: www.pekarnomanie.cz
.