Rychlá rybízová bublanina pečená v remosce

119
- reklama -

Suroviny
8 porcí

Těsto:
200 ml mléka
150 g moučkového cukru
100 g hery nebo jiného tuku
3 vejce
200 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
trochu citronové kůry
Ovoce na povrch:
350 – 400 g červeného rybízu
2 lžíce cukru krupice – dle potřeby
0,5 lžičky mleté skořice
Na mísu remosky:
1 lžíce oleje
1,5 lžíce hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Krátce rozmixujeme teplé mléko, cukr, vejce a vlažný rozpuštěný tuk. Použila jsem ponorný mixér.
    V jiné míse smícháme dohromady sypké ingredience, přidáme tekutou směs a vše smícháme, nebo metličkou krátce prošleháme, jen do spojení těsta.
    Těsto vylijeme do pečící mísy remosky, kterou jsme do 2/3 výšky potřeli olejem a vysypali hrubou moukou.
    Nahoru na těsto rozložíme rybíz, který jsme smíchali s cukrem a skořicí dle chuti.

  2. Mísu přiklopíme, remosku zapneme a pečeme zhruba 50 minut.
    Po upečení odklopíme a po částečném zchladnutí moučník vyjmeme.

Poznámka od kuchařky

Recept je vhodný pro větší remosku Grand s průměrem 32 cm.

Můžeme použít i jiné druhy ovoce.