
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 400 g (třešňových) konzervovaných rajčat
- 1 lžíce krupicového cukru
- 100 ml zeleninového vývaru
- trochu kapek Tabasca
- trochu kapek Worcesterové omáčky
- sůl
- pepř
- 2 lžíce Mascarpone
- trochu lístků bazalky
- 1 menší ciabatta rozpůlená
- stroužek česneku přepůleného
- 125 g Mozzarelly
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dejte rajčata, vývar, cukr a omáčky, osolte a opepřete. Uveďte k varu a vařte 5-10 minut. Vmíchejte mascarpone a tyčovým mixérem umixujte do hladka.
-
Nechte v hrnci, přiklopte a udržujte v teple. Gril v troubě zahřejte na maximum.
-
Půlky ciabatty pod grilem opečtě do zlatova. Potřete je česnekem a podle chuti osolte.
-
Poklaďte je kousky mozzarelly a nechte sýr pod grilem hezky roztavit.
-
Pak ciabaty nakrájejte na plátky a podávejte je k polévce ozdobené čerstvě mletým popřem a lístky bazalky.
Poznámka od kuchařky
Zbytek mascarpone využijte například ke špagetám. Stačí ho trochu osolit, smíchat s uvařeným mraženým hráškem a nasekanými lístky máty.
Kuchařka: candy