![Rychlá polévka z červené čočky_5ffbc24a208e7.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/rychla-polevka-z-cervene-cocky_5ffbc24a139fd.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 250 g červené čočky
- 1 mrkev
- olivový olej
- 1 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- sójová omáčka
- citronová šťáva
- pepř
- 2 kostky slepičího bujónu
- oregano nebo bazalka
Postup přípravy receptu
-
Červenou čočku propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme ji půl litrem studené vody a přivedeme k varu. Mrkev očistíme, oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky nebo na kostičky. Do hrnce k čočce dáme mrkev a rozdrobíme bujón.
-
Cibulku a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Olivový olej rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm plátky česneku a cibule.
-
Poté směs přidáme do vařící polévky. Ochutíme sójovou omáčkou a citronovou šťávou, opepříme a přidáme nasekané bylinky.
-
To, že je polévka hotová, poznáme podle toho, že čočka zežloutne. Čočka se také trochu rozvaří, tím zároveň polévku zahustí, pokud se vám zdá, že je polévka příliš hustá, přlijte vodu a nechte provařit.
Poznámka od kuchařky
ZDROJ: časopis Svět ženy
Kuchařka: Papunka