
Suroviny
2 velké plechy
- Těsto:
- 250 ml vlažné vody
- 5 lžic olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 500 g hladké mouky
- lžička sušeného droždí
- Sýrová náplň:
- 125 ml smetany či šlehačky
- 50 g taveného sýra (použila jsem 1 kostku sýra Javor)
- 1 stroužek česneku
- 10 dkg krájené mozarella Pizza
- 10 dkg Eidamu
- 5 dkg Nivy
- Chorizonáplň:
- 10 dkg salámu Chorizo
- 2 lžíce jemně pálivého kečupu Hellmann´s
- 1 jarní cibulka
- 5 dkg hrubě strouhaného Eidamu
Postup přípravy receptu
-
Všechny uvedené suroviny na těsto vložíme v pořadí tekuté-suché do pekárny a pustíme na 10 minut – program Těsto – jen na prohnětení, nenechat dále kynout, program ukončíme.
-
Jakmile je těsto vypracované, pekárnu vypneme a těsto necháme 5 minut uvnitř odpočinout. Lze samozřejmě zpracovat rukou, ale pekárna nám tuto práci ušetří. Těsto nenecháváme kynout, jen krátce odpočinout.
-
Poté těsto rozdělíme na 2 části, vyválíme na lehce pomoučněné desce tenký plát, který přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe náplní a pečeme v troubě předehřáté na 250°C, dokud okraje nezezlátnou.
-
Sýrová náplň:
Smícháme tavený sýr se smetanou a utřeným česnekem. Směsí potřeme plát těsta, posypeme hrubě strouhaným Eidamem, poklademe Mozarellou a kousky Nivy. Lehce pocákáme zbytkem sýrové směsi. -
Chorizo náplň:
Plát těsta potřeme tence kečupem, poklademe kolečky salámu, posypeme jarní cibulkou a Eidamem.
Poznámka od kuchařky
Protože mám velký plech jen jeden, pekla jsem postupně a druhá polovina těsta čekala na zpracování ve vypnuté pekárně.