
- reklama -
Suroviny
- 150 g hlívy ústřičné
- 1 velká podlouhlá červená paprika (není to kapie)
- 1/2 pórku
- 150 g pečeného kuřecího masa nebo kuřecího nářezu
- sůl
- pepř
- kmín
- špetka červené papriky
- 4 vejce
- olivový olej
- voda nebo vývar
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji orestujeme kolečka omytého pórku, přidáme orestovat pokrájené proužky červené papriky a očištěnou hlívu, pokrájenou na plátky.
-
Přidáme sůl, kmín, malinko podlijeme vývarem nebo vodou, aby papriky změkly, tedy dusíme chvilinku, dokud se vývar nebo voda nevydusí.
-
Pak přidáme plátky pečeného kuřecího masa nebo kuřecího nářezu a restujeme dál. Nakonec rozkvrdláme všechna vejce a zalijeme tuto barevnou houbovou směs. Opečenou omeletu podáváme s pečivem nebo jen tak.
Poznámka od kuchařky
Já ji jedla rovnou z pánve nedalo se, byla velká a půlku jsem ji „symbolicky “ nechala manželovi až dojde z práce….
Kuchařka: varilamyskakasicku