Rychlá omeletka z hlívy, pórku, červené papriky a kuřecího masa

67
- reklama -

Suroviny

150 g hlívy ústřičné
1 velká podlouhlá červená paprika (není to kapie)
1/2 pórku
150 g pečeného kuřecího masa nebo kuřecího nářezu
sůl
pepř
kmín
špetka červené papriky
4 vejce
olivový olej
voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji orestujeme kolečka omytého pórku, přidáme orestovat pokrájené proužky červené papriky a očištěnou hlívu, pokrájenou na plátky.

  2. Přidáme sůl, kmín, malinko podlijeme vývarem nebo vodou, aby papriky změkly, tedy dusíme chvilinku, dokud se vývar nebo voda nevydusí.

  3. Pak přidáme plátky pečeného kuřecího masa nebo kuřecího nářezu a restujeme dál. Nakonec rozkvrdláme všechna vejce a zalijeme tuto barevnou houbovou směs. Opečenou omeletu podáváme s pečivem nebo jen tak.

Poznámka od kuchařky

Já ji jedla rovnou z pánve nedalo se, byla velká a půlku jsem ji „symbolicky “ nechala manželovi až dojde z práce….