Suroviny
Dle počtu strávníků
- vepřová krkovice
- brambory
- sůl
- drcený kmín
- sušený česnek
- sladká paprika
- mouka
Postup přípravy receptu
-
Krkovici nakrájíme na plátky, osolíme, posypeme paprikou a obalíme v mouce.
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, asi tak 0,5 cm, osušíme, dáme na plech, osolíme, posypeme drceným kmínem a sušeným česnekem. Pokud máme nové domácí brambory, nemusíme loupat. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů a plech do ní vložíme. Když se brambory začnou lehce nafukovat, pustíme se do masa.
-
Maso dáme na pánev s rozehřátým olejem a zprudka z obou stran osmahneme. Poté vyndáme brambory z trouby a nandáme společně s masem na talíř.
Poznámka od kuchařky
Nejlepší je zapíjet vše pivem, ale to už záleží na tom, co komu chutná. Jasně, že to není žádný zázrak, ale je to rychlé a jednoduché jídlo, které zvládne opravdu i absolutní amatér. Je to vhodné jak k obědu, tak k večeři, záleží na každém, kdo co preferuje.