
- reklama -
Suroviny
- Česnek – 3 stroužky (a více)
- Worchester
- Sójová omáčka
- Grilovací koření
- Sušený tymián
- Feferonka
- Olej
Postup přípravy receptu
-
Nalijeme si do mísy olej, česnek rozmačkáme, přidáme sójovou a worchestrovou omáčku, obojí podle chuti, nasypeme grilovací nebo steakové koření a sušený tymián (na kuřeti je hezky cítit).
-
Vše smícháme, nakonec nasekám feferonku a promnu jí trochu do masa. Poté naložíme naklepaná kuřecí prsa (nudličky, stehenní řízky) a necháme nejlépe do druhého dne v lednici.
Poznámka od kuchařky
Marináda je pro ty, kteří mají rádi slané. Žádný gurmánský zážitek to není, ale pokud potřebujete rychlou marinádu z levných ingrediencí, které jsou doma běžne dostupné, je to to pravé.
Kuchař: Leys