Rychlá Margot buchta z limonády

60
- reklama -

Suroviny

400 g polohrubé mouky
300 g cukru
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 vejce
10 polévkových lžic oleje
0,33 l citronové limonády (nebo citronového sirupu se sodovkou)
1 čokoládová tyčinka Margot
tuk a mouka na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a krátce prošleháme – ne moc, aby nám z těsta neutekly bublinky.

  2. Do hotového těsta zamícháme nastrouhanou čokoládu Margot.

  3. Směs nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme na 180°C 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Přemýšlela jsem dnes, co upéct. Našla jsem Margot, ale neměla jsem doma šlehačku do těsta na klasickou margot buchtu, tak mě napadlo zkombinovat ji s limonádou a je to velmi dobré, šťavnaté. Dovoluji si tedy přidat pro inspiraci.