
- reklama -
Suroviny
- 400 g polohrubé mouky
- 300 g cukru
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 3 vejce
- 10 polévkových lžic oleje
- 0,33 l citronové limonády (nebo citronového sirupu se sodovkou)
- 1 čokoládová tyčinka Margot
- tuk a mouka na vymazání pekáče
Postup přípravy receptu
-
Smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a krátce prošleháme – ne moc, aby nám z těsta neutekly bublinky.
-
Do hotového těsta zamícháme nastrouhanou čokoládu Margot.
-
Směs nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme na 180°C 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Přemýšlela jsem dnes, co upéct. Našla jsem Margot, ale neměla jsem doma šlehačku do těsta na klasickou margot buchtu, tak mě napadlo zkombinovat ji s limonádou a je to velmi dobré, šťavnaté. Dovoluji si tedy přidat pro inspiraci.
Kuchařka: Lenunka