
Suroviny
- 4 kuřecí prsíčka
- sůl
- prášek do pečiva
- 1 citron
- 2 snítky šalvěje
- 2 lžíce olivového oleje
- 750 g drobných žampionů
- 1 cibule
Postup přípravy receptu
-
Omytá a osušená prsíčka rozkrojíme na plátky. Vložíme je mezi dvě fólie a lehce naklepeme. Řízky osolíme a opepříme. Citron důkladně omyjeme pod proudem horké vody. Rozpůlíme ho a z jedné poloviny ostrouháme kůru. Druhou nakrájíme na kolečka. Otrháme snítky šalvěje.
-
V pánvi rozpálíme olej a vložíme plátky masa. Po obou stranách je dozlatova opečeme. Smažíme asi 8 minut z jedné strany. Zhruba po 12 minutách dáme do pánve k masu kolečka citronu.
-
Zatímco se maso smaží, očistíme žampiony. Podle velikosi je rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Osmažíme maso, vyjmeme je z pánve a zabalíme do alobalu.
-
Do vypečeného tuku vložíme žampiony a 4 minuty je restujeme. Oloupeme cibuli a nadrobno pokrájíme. Přisypeme ji k žampionům a společně ještě jednou osmahneme. Žampiony ochutíme solí a pepřem. Posypeme je citronovou kůrou. Maso rozdělíme na talíře a přidáme žampiony. Podáváme s bramborami.