Suroviny
8 porcí
- 2 kuřecí prsa
- 4 mrkve
- 1 litr hotového kuřecího vývaru
- Bešamel:
- 500 ml mléka
- 2 bobkové listy
- špetka muškátového ořechu
- mořská sůl a bílý pepř
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa spolu s mrkví vařte cca 20 min na mírném ohni v hotovém kuřecí vývaru (já jsem použila z důvodu časové tísně doporučený tekutý od Gallina Blanca). Uvařené maso a mrkev vyjměte z vývaru, maso natrhejte na kousky a mrkev rozmixujte do hladka.
-
Poté maso a mrkvové pyré vraťte do kuřecího vývaru a pomalu zahustěte bešamelem. Nechte vše povařit na mírném ohni, aby se ingredience propojily.
-
Bešamel:
1. Ve středně velkém hrnci rozpusťte na mírném ohni máslo. Pak ho zasypte hladkou moukou, důkladně promíchejte metličkou a nechte asi minutu zasmahnout.
2. Zalijte mlékem, přidejte koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte, dokud směs nezíská hustotu a konzistenci omáčky (může to trvat 10 až 15 minut).
Poznámka od kuchařky
Podruhé jsem orestovala kuřecí prsa na pánvi místo vaření ve vývaru, polévka měla výraznější chuť. Na stejné pánvi jsem opekla na másle housku ke zdobení. A potřetí jsem vynechala bešamel a zdobila nakrájenou pažitkou:-). I tak byla výborná!