Rychlá jogurtová buchta s jahodami a drobenkou

363
- reklama -

Suroviny
10 porcí

1 malý kelímek bílého jogurtu
1/2 kelímku cukru (může být méně)
2 vejce
5 lžic oleje
vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva (já dala celý)
1 a 1/2 kelímku polohrubé mouky
300 g jahod nebo jiného ovoce
Drobenka :
máslo
hrubá mouka
cukr
(dělám od oka)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny, kromě jahod, smícháme.
    Těsto vlijeme na předem připravený vymazaný plech.
    Dáme na něj jahody rozkrojené napůl.
    A posypeme drobenkou.

  2. Peču cca na 180° cca 20 min.
    Jakmile začne zlátnout, vyndávám z trouby, ale těsto se nesmí lepit na špejli.