
- reklama -
Suroviny
4+
- Plněná vejce:
- 6 vajíček – uvařená natvrdo
- 1 lžíce nízkotučné Majolky® Hellmann’s Light
- 1 lžíce Dijonské hořčice
- 1/2 lžičky sladké papriky
- špetka soli
- špetka černé mletého pepře (v případě alergie se dá vynechat či nahradit koriandrem)
- Česnekové jednohubky:
- 3 stroužky česneku – nastrouhaného najemno
- 1 menší balení bílého sýru cheddar – nastrouhaného najemno
- 2 lžíce nízkotučné Majolky® Hellmann’s Light
- 2-3 čerstvé rohlíky (nakrájené cca na 1 cm vysoké plátky)
- trochu čerstvé pažitky – nakrájená nadrobno
- 3 cherry rajčátka – nakrájená na poloměsíčky (6 kousků/rajče)
- 1/2 kyselé okurky (nakrájená na tenká kolečka)
Postup přípravy receptu
-
Plněná vejce – uvařená vejce opatrně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. V misce smícháme žloutky, majolku, papriku, hořčici, sůl a pepř. Malou lžičkou naplníme rozpůlená vejce, jako ozdobu můžeme posypat troškou sladké papriky. Dáme do lednice na chvíli ochladit před servírováním.
-
Česnekové jednohubky – v misce smícháme česnek, sýr a majolku. Směs dáme na chvilku schladit a poté natřeme na každý nakrájený plátek rohlíku tenší vrstvou pomazánky a ozdobíme pažitkou, rajčátky a okurkou.
Poznámka od kuchařky
Ozdobení servírovacího tácu se meze nekladou, já jsem použila špičku červené papriky s listy meduňky a pažitkou.
Kuchařka: Lenka Škulinová