
Suroviny
- 600 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce hrachové mouky (Adveni)
- sůl
- pepř
- ½ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky majoránky
Postup přípravy receptu
-
Hrachovou mouku rozmícháme v trošce studeného vývaru nebo vody.
-
Zbylý vývar přivedeme k varu a vmícháme do něj namočenou mouku. Osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín.
-
Za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Na závěr vmícháme majoránku a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Nemám ráda polotovary a zpracované výrobky, takže u mě nenajdete polévky z pytlíku a podobné „lahůdky“. Pokud ale sáhnete po hrachové mouce, která obsahuje jen a pouze rozemletý žlutý hrách, a použijete domácí zeleninový vývar, máte za chvilku připravenou vydatnou krémovou polévku plnou bílkovin, na kterou ty komerční ze sáčku mohou jen závistivě koukat.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.









