
Suroviny
- 1 konzerva (410 g) červených fazolí
- 1 konzerva (410 g) bílých fazolí chilli
- 200 g libovolné uzeniny
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- gulášová polévka v sáčku
- 2 polévkové lžíce sušené majoránky
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek si oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Uzeninu nakrájíme na menší kostičky a dáme společně s cibulí do většího hrnce na rozehřátý olej osmahnout.
-
Z obou druhů fazolí slijeme nálev do větší nádoby, doplníme studenou vodou do množství jednoho litru, vysypeme obsah sáčku gulášové polévky, dobře rozmícháme a vlijeme do hrnce s osmaženou cibulí a uzeninou.
-
Za občasného promíchání ode dna, aby se nám nic nepřichytilo přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme 10 minut bez pokličky.
-
Poté vmícháme fazole, přidáme mezi dlaněmi rozemnutou majoránku, prolisovaný česnek, přilijeme 3 dcl vody, necháme ještě 3 minutky provařit a můžeme podávat. Hodí se čerstvé pečivo.
Poznámka od kuchařky
Polévka je rychlá, hustá a velice sytá. Kdo má rád ostřejší, může přidat trošku pálivé papriky, chilli, nebo opepřit.