Rychlá fazolová polévka z polotovarů

65
- reklama -

Suroviny

1 konzerva (410 g) červených fazolí
1 konzerva (410 g) bílých fazolí chilli
200 g libovolné uzeniny
1 polévková lžíce oleje
1 větší cibule
5 stroužků česneku
gulášová polévka v sáčku
2 polévkové lžíce sušené majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek si oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Uzeninu nakrájíme na menší kostičky a dáme společně s cibulí do většího hrnce na rozehřátý olej osmahnout.

  2. Z obou druhů fazolí slijeme nálev do větší nádoby, doplníme studenou vodou do množství jednoho litru, vysypeme obsah sáčku gulášové polévky, dobře rozmícháme a vlijeme do hrnce s osmaženou cibulí a uzeninou.

  3. Za občasného promíchání ode dna, aby se nám nic nepřichytilo přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme 10 minut bez pokličky.

  4. Poté vmícháme fazole, přidáme mezi dlaněmi rozemnutou majoránku, prolisovaný česnek, přilijeme 3 dcl vody, necháme ještě 3 minutky provařit a můžeme podávat. Hodí se čerstvé pečivo.

Poznámka od kuchařky

Polévka je rychlá, hustá a velice sytá. Kdo má rád ostřejší, může přidat trošku pálivé papriky, chilli, nebo opepřit.