
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1-2 PL másla (kdo nemůže, použije olej)
- 1/2 malé cibule drobně nakrájené
- 1 střední mrkev nastrouhaná na malé slzičce
- necelý 3/4 l vody
- sůl
- možno přidat i trochu Podravky
- tenké polévkové nudle (nebo instantní nudle)- množství podle chuti
- na ozdobu:
- jemně krájenou petrželku nebo pažitku
- cibulová nať
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěnit cibuli, přidat strouhanou mrkev a chvíli osmahnout – stále míchat, aby se mrkev nepřipálila.
-
Zalít vodou,osolit, uvést do varu a zavařit nudle. Jakmile jsou uvařené, lze podávat zdobené něčím „zeleným“.
-
Použijeme-li instantní nudle, tak polévku chvíli povaříme, nudle dáme do talíře, zalijeme polévkou a necháme nabobtnat.
Poznámka od kuchařky
Důležité je použít máslo, kdo může – má mnohem lepší chuť než s olejem.
Je to rychlá, levná a dobrá polévka. Instantní nudle – to je moje inovace.
Byl to válečný recept mojí maminky, ale mají ji rádi i moje vnoučata.
Kuchařka: Nadja