Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve

89
- reklama -

Suroviny
2 porce

1-2 PL másla (kdo nemůže, použije olej)
1/2 malé cibule drobně nakrájené
1 střední mrkev nastrouhaná na malé slzičce
necelý 3/4 l vody
sůl
možno přidat i trochu Podravky
tenké polévkové nudle (nebo instantní nudle)- množství podle chuti
na ozdobu:
jemně krájenou petrželku nebo pažitku
cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěnit cibuli, přidat strouhanou mrkev a chvíli osmahnout – stále míchat, aby se mrkev nepřipálila.

  2. Zalít vodou,osolit, uvést do varu a zavařit nudle. Jakmile jsou uvařené, lze podávat zdobené něčím „zeleným“.

  3. Použijeme-li instantní nudle, tak polévku chvíli povaříme, nudle dáme do talíře, zalijeme polévkou a necháme nabobtnat.

Poznámka od kuchařky

Důležité je použít máslo, kdo může – má mnohem lepší chuť než s olejem.

Je to rychlá, levná a dobrá polévka. Instantní nudle – to je moje inovace.

Byl to válečný recept mojí maminky, ale mají ji rádi i moje vnoučata.