Rychlá čokoládová hrnková bublanina s ovocem

93
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 hrnek mléka
1 hrnek cukru – krupice
2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
5 lžíc kakaa
125 g Hery nebo másla
250 g ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme mléko, kakao (nebo nastrouhanou čokoládu na vaření), vanilkový cukr, vajíčka, vychladlou rozpuštěnou Heru nebo máslo a pořádně našleháme.

  2. Plech vymažeme a vysypeme moukou, či dáme pečicí papír.

  3. Těsto vlijeme na plech, poklademe čerstvým nebo kompotovaným ovocem.

  4. Pečeme asi 25-30 minut při 170°C v předehřáté troubě.

Poznámka od kuchařky

Od doby, kdy jsou různé šlehače, upouštím od šlehání sněhu, když to nechám pořádně ušlehat, vůbec v tom není rozdíl.