Rychlá čočková polévka

74
- reklama -

Suroviny

100 g čočky
1 menší cibule
1 lžíce hl. mouky
2 lžíce tuku
2 brambory
1 menší mrkev
majoránka
česnek dle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čočku necháme nejlépe přes noc namočenou ve vodě.

  2. V hrnci rozpálíme olej na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova.

  3. Až cibule zezlátne, zaprášíme ji lžící hladké mouky.

  4. Vzniklou jíšku zalejeme zhruba 3 litry vody a přidáme změklou čočku.

  5. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni pozvolna vaříme. Je důležité často míchat, čočka se ráda přichytává ke dnu.

  6. Brambory a mrkev nakrájíme na kostičky a přidáme je do hrnce.

  7. Nakonec osolíme, opepříme, přidáme majoránku a česnek a čekáme až změkne zelenina.

Poznámka od kuchařky

Tuto polévku vždy vařila moje babička a já se po ní mohla utlouct. Je jednoduchá, rychlá a chutná. A pro mlsné jazýčky malý tip: K restované cibulce můžeme přihodit nadrobno nakrájený špek nebo slaninu. Přeji dobrou chuť 🙂