Rychlá buchta s tvarohem a povidly – chuť jako hanácké koláče

149
- reklama -

Suroviny
10 porcí

Těsto:
2 hrnky hladké mouky
2 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka pokojové teploty
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
Náplň:
2 tvarohy ve vaničce
2 vejce
1 vanilkový puding – prášek
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
Dále:
povidla či marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto vyšleháme. Pozor, těsto je řidší.

  2. Suroviny na náplň také vyšleháme.

  3. Polovinu dávky vyšlehaného těsta nalijeme na plech, na to vylijeme náplň, pomalu, abychom spodní těsto nezničili.

  4. Lžičkou na náplň poklademe povidla (dle chuti cca 1/2 kelímku).

  5. Poté přelijeme do mřížky zbytek těsta (v troubě se to slije).

  6. Pečeme na 180°C.

Poznámka od kuchařky

Řezy jsou fakt výborné.