
Suroviny
5 – 6 porcí
- Na odměření ingrediencí potřebujeme hrnek o obsahu 250 ml = 1/4 l
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku mletého máku – i malinko více
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 0,75 balíčku vanilkového cukru
- 3 špetky mleté skořice – dle chuti
- trochu citronové kůry z bio citronu
- 1 vejce
- 1/4 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 2 – 3 lžíce rozinek
Postup přípravy receptu
-
Smícháme sypké ingredience, přidáme mléko, olej, vejce a metličkou nebo vařečkou krátce smícháme, jen do doby, než se těsto spojí. Nakonec vmícháme rozinky, které můžeme před použitím naložit do trochy rumu.
-
Těsto má být středně husté, pokud je třeba, můžeme ještě přidat lžíci mléka. Těsto vlijeme do pečicí mísy remosky, kterou jsme už předem vyložili do poloviny výšky papírem na pečení – z pečicího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny. Papír nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka.
-
Remosku zapneme a pečeme zhruba 25 – 27 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct trochu jinak.
-
Pak buchtu pomocí papíru vyjmeme na mřížku nebo jinou podložku a necháme vychladnout.
-
Povrch buď jen pocukrujeme nebo můžeme použít nějakou polevu, např.citronovou. Remosku mám starší, s hliníkovou mísou o průměru 22 cm.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/clanky/moucniky/pec…









