Rychlá bezová buchta

72
- reklama -

Suroviny
Klasický velkých plech

2 hrnky kravského mléka nebo
1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka a 1/2 hrnku jablečné kojenecké výživy
1 kypřící prášek do pečiva
2 lžičky jablečného octa
2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
4 lžíce kukuřičného škrobu
2/3 hrnku oleje
1 a 1/2 hrnku cukru krystal
6 velkých květů bezu

Postup přípravy receptu

  1. Květy bezu zkontrolujeme, zda nejsou obalené mšicí a popřípadě i opláchenem pod vodou (já neoplachuji, připravila bych se tím o část chuti).


    Zobrazit celý recept

  2. Z větviček odrhneme květy – menší kousky větviček nevadí, zcela se v buchtě ztratí.

  3. Otrhané květy dáme do mísy, přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme.

  4. Nalijeme na plech a pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Buchta je po upečení v krajích hezky zlatá, chutná opravdu po bezu a jsou v ní vidět jednotlivé kvítky a zelenavé stonky, což je pěkně jarní.