- reklama -
Suroviny
16 porcí
- 3 vejce
- 1 sklenka cukru
- vanilka
- citrónová kůra
- 1/2 sklenky oleje
- 1,5 sklenky hrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 sklenky mléka
- kakao
- tuk
- hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Postup přípravy receptu
-
Žloutky napěníme a postupně přidáváme a zatíráme cukr. Do této směsi přikapáváme olej. Do mouky přidáme pr. do pečiva. Do napěněných žloutků s tukem a s cukrem přidáváme střídavě mouku a mléko. Nakonec přidáme pevný sníh z bílků.
-
Formu naplníme těstem – nejdříve bílým, do zbytku přidáme trochu kakaa a vlijeme do formy, do posledního zbytku těsta přidáme znovu kakao a nejtmavší část dáme opět na vršek formy. Vznikne nám při krájení bábovky krásné „oko“.
-
Upečenou bábovku bohatě pocukrujeme.
Kuchař: Beetty