- reklama -
Suroviny
- Pudink / želé :
- 400 g červeného rybízu (nebo bílého…)
- 1 vanilkový pudink
- cukr krupice dle chuti
- olej nebo potravinářská folie
- Dohotovení:
- bílý jogurt nebo zakysaná smetana
- vanilkový cukr
- čerstvý rybíz
- piškoty, čokoládová nebo jogurtová poleva…
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku dáme omytý rybíz, přilijeme 1 dl vody a dáme povařit na cca 5 minut. Pak vše přecedíme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili semínek a stopek.
-
Tekutinu nalijeme do odměrky, dolijeme vodou do množství 4 dl, přimícháme cukr dle chuti a vanilkový pudink. Přivedeme k varu, necháme povařit a pak nalijeme do vymaštěných nebo fólií vyložených skleniček (mističek).
-
Necháme v chladu ztuhnout. Pak vyklopíme na talířek, přidáme jogurt ochucený vanilkovým cukrem a dozdobíme čerstvým rybízem… a podáváme.
-
Místo rybízu můžeme použít například i angrešt, rybíz, jostu…
Kuchař: recepty73