Rybízový pudink / želé

138
- reklama -

Suroviny

Pudink / želé :
400 g červeného rybízu (nebo bílého…)
1 vanilkový pudink
cukr krupice dle chuti
olej nebo potravinářská folie
Dohotovení:
bílý jogurt nebo zakysaná smetana
vanilkový cukr
čerstvý rybíz
piškoty, čokoládová nebo jogurtová poleva…

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dáme omytý rybíz, přilijeme 1 dl vody a dáme povařit na cca 5 minut. Pak vše přecedíme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili semínek a stopek.


    Zobrazit celý recept

  2. Tekutinu nalijeme do odměrky, dolijeme vodou do množství 4 dl, přimícháme cukr dle chuti a vanilkový pudink. Přivedeme k varu, necháme povařit a pak nalijeme do vymaštěných nebo fólií vyložených skleniček (mističek).

  3. Necháme v chladu ztuhnout. Pak vyklopíme na talířek, přidáme jogurt ochucený vanilkovým cukrem a dozdobíme čerstvým rybízem… a podáváme.

  4. Místo rybízu můžeme použít například i angrešt, rybíz, jostu…