
- reklama -
Suroviny
- 50 g máslo
- 3 vajíčka
- 150 g krystalový cukr
- 150 g práškový cukr
- 250 g polohrubá mouka
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 300 g ovoce:
- rybíz
- borůvky
- skořicový cukr
- mléko
Postup přípravy receptu
-
Oddelim vajicka od bielok. V mise vyslaham maslo s cukrom a zltkami…pridam cca 2 lyzice vody.
-
Muku zmiesam s praskom do peciva a pomaly zaslahavam do masy.
-
Prilievam mlieko tak aby sa cesto nariedilo a dalo sa preliat do, peciacim papierom vystlateho, hlbokeho plechu.
-
Dam do vyhriatej ruty.
-
Z bielok vyslaham sneh a po pridani praskoveho a skoricoveho cukru ho vyslaham do pevneho snehu.
-
Do tuheho snehu zamiesam ribezle (v slovencine sa naozaj pise makke i) opatrne premiesame.
-
Ked sa piskot v rure zapecie, vyberieme ho a na povrch natrieme snehovu zmes.
-
Nechame zapiect, kym sneh nezaruzovie a nevytvori cukrovy spevneny povrch.
Poznámka od kuchařky
Recept na webe uverejnila pani Oumarova.
tento a moje dalsie recepty najdete na
Kuchařka: vybusna