Rybízový koláč s krustou

68
- reklama -

Suroviny

50 g máslo
3 vajíčka
150 g krystalový cukr
150 g práškový cukr
250 g polohrubá mouka
1/2 sáčku prášku do pečiva
300 g ovoce:
rybíz
borůvky
skořicový cukr
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Oddelim vajicka od bielok. V mise vyslaham maslo s cukrom a zltkami…pridam cca 2 lyzice vody.

  2. Muku zmiesam s praskom do peciva a pomaly zaslahavam do masy.

  3. Prilievam mlieko tak aby sa cesto nariedilo a dalo sa preliat do, peciacim papierom vystlateho, hlbokeho plechu.

  4. Dam do vyhriatej ruty.

  5. Z bielok vyslaham sneh a po pridani praskoveho a skoricoveho cukru ho vyslaham do pevneho snehu.

  6. Do tuheho snehu zamiesam ribezle (v slovencine sa naozaj pise makke i) opatrne premiesame.

  7. Ked sa piskot v rure zapecie, vyberieme ho a na povrch natrieme snehovu zmes.

  8. Nechame zapiect, kym sneh nezaruzovie a nevytvori cukrovy spevneny povrch.

Poznámka od kuchařky

Recept na webe uverejnila pani Oumarova.

tento a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=624