Rybízový koláč s drobenkou

50
- reklama -

Suroviny

500 g polohrubé mouky
3/4 kostky Hery
2 žloutky
2 dcl mléka
2 lžíce krupicového cukru
1,5 kostky droždí
špetka soli
sníh ze 2 bílků
asi 1 kg rybízu
drobenka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku, na struhadle nastrouhanou Heru, 2 žloutky a vmícháme kvásek, který jsme si připravili z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, cukru, špetky soli a trochy odebrané mouky z mísy.

  2. Pečlivě zpracujeme těsto a necháme kynout.

  3. Když vykyne, rozprostřeme jej na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme sněhem ze dvou bílků, hustě poklademe rybízem a posypeme drobenkou (4 lžíce másla, 1 hrnek hrubé mouky, 1/2 hrnku krupicového cukru).

  4. Pečeme na 180°C asi 35-4O minut.