Rybízový koláč

40
- reklama -

Suroviny

140 g moučkového cukru
140 g másla
5 žloutků
250 g polohrubé mouky
50 g ořechů
1/2 balíčku prášku do pečiva
Pěna:
100 g moučkového cukru
5 bílků
červený rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Maslo, žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pridáme múku s práškom do pečiva a pomleté orechy.


    Zobrazit celý recept

  2. Cesto rozotrieme na vymastený plech a upečieme.

  3. 100 g práškového cukru zarovno zalejeme vodou a uvaríme sirup.

  4. Z bielkov ušľaháme tvrdý sneh a pomaly do neho zašľaháme horúci sirup.

  5. Bielkovú hmotu rozotrieme na koláč.

  6. Penu husto posypeme očistenými a umytými ríbezľami.
    Necháme niekoľko hodín odležať.