- reklama -
Suroviny
- 140 g moučkového cukru
- 140 g másla
- 5 žloutků
- 250 g polohrubé mouky
- 50 g ořechů
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- Pěna:
- 100 g moučkového cukru
- 5 bílků
- červený rybíz
Postup přípravy receptu
-
Maslo, žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pridáme múku s práškom do pečiva a pomleté orechy.
-
Cesto rozotrieme na vymastený plech a upečieme.
-
100 g práškového cukru zarovno zalejeme vodou a uvaríme sirup.
-
Z bielkov ušľaháme tvrdý sneh a pomaly do neho zašľaháme horúci sirup.
-
Bielkovú hmotu rozotrieme na koláč.
-
Penu husto posypeme očistenými a umytými ríbezľami.
Necháme niekoľko hodín odležať.
Kuchařka: tejaja