
- reklama -
Suroviny
- 350 g rybízu
- 400 ml mléka
- 200 ml kyšky
- 100 ml smetany 12 %
- 3 lžíce medu
- cukr podle chuti
- lístky meduňky
Postup přípravy receptu
-
Rybíz zbavíme nečistot a pořádně ho propláchneme. Dáme do vyšší nádoby společně s mlékem. Ponorným mixérem vyšleháme.
-
Přelijeme přes cedník a zbavíme zrníček. Přidáme k tomu kyšku a smetanu. Přisladíme medem, cukrem a přihodíme lístky meduňky.
-
Znovu to vyšleháme a dáme vychladit. Zdobíme čerstvým ovocem a lístky meduňky nebo máty.
Poznámka od kuchařky
Množství kyšky a smetany je orientační. Upravte si poměr dle svých chutí. Někomu vyhovuje kyselejší, někdo naopak sladší. Kyška se dá zaměnit za jogurt nebo kysanou smetanu.
Kuchařka: mika59









