Rybízový koktejl

90
- reklama -

Suroviny

350 g rybízu
400 ml mléka
200 ml kyšky
100 ml smetany 12 %
3 lžíce medu
cukr podle chuti
lístky meduňky

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz zbavíme nečistot a pořádně ho propláchneme. Dáme do vyšší nádoby společně s mlékem. Ponorným mixérem vyšleháme.

  2. Přelijeme přes cedník a zbavíme zrníček. Přidáme k tomu kyšku a smetanu. Přisladíme medem, cukrem a přihodíme lístky meduňky.

  3. Znovu to vyšleháme a dáme vychladit. Zdobíme čerstvým ovocem a lístky meduňky nebo máty.

Poznámka od kuchařky

Množství kyšky a smetany je orientační. Upravte si poměr dle svých chutí. Někomu vyhovuje kyselejší, někdo naopak sladší. Kyška se dá zaměnit za jogurt nebo kysanou smetanu.