Rybízovo-jablečný koláč s oříškovou příchutí bez lepku, mléka a vajec

41
- reklama -

Suroviny

300 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
100 g hladké čirokové mouky (Adveni Medical)
25 g mouky ze slunečnicových semínek (Adveni Medical)
25 g mouky z vlašských ořechů (Adveni Medical)
1/2 lžičky Xanthanu
1 prášek do pečiva
100 g třtinového cukru
3 lžíce oleje
420 ml vody
2-3 jablka oloupaná a nahrubo nastrouhaná
2 hrsti černého rybízu (může být i mražený)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny mouky promícháme s xanthanem, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej a vodu a elektrickým šlehačem nebo metličkou umícháme ne příliš řídké těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozetřeme jej na plech vyložený pečicím papírem a posypeme strouhanými jablky a rybízem. Ovoce rukou trochu zatlačíme do těsta.

  3. Pečeme při 160°C asi 25 minut, až začnou okraje koláče růžovět. Hotový koláč necháme krátce vychladnout a poté jej vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.

Poznámka od kuchařky

Ovoce i oříškové a semínkové mouky je možné obměňovat podle stavu spíže a mrazáku.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.