- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 2 žloutky
- 1 PL prášku do pečiva
- 130 g moučkového cukru
- 130 g másla
- Tvarohová náplň:
- 500 g tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- 80 g moučkového cukru
- 2 dl mléka
- 1 dl oleje
- 2 žloutky
- Sníh:
- 4 bílky
- 10 lžic krystalového cukru
- 2 vanilkové cukry.
- K tomu:
- angrešt a rybíz
- moučkový cukr na posypání
- tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na tvarohovou náplň vymícháme.
Bílky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh a potom ještě chvíli šleháme nad párou.
Všechny suroviny na těsto vypracujeme na hladké těsto. -
Těsto vyválíme na rozměr o něco větší jako plech a pomocí válečku ho přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a okraje vyhrneme na boky.
-
Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a dáme do trouby zapéct asi na 10 minut. Potom na náplň poklademe ovoce, jemně posypeme moučkovým cukrem a dáme péct asi na 35-40 min. Před dopečením ozdobíme sněhem cukrářským sáčkem s ozdobným nástavcem do tvaru mřížky a dáme do trouby zapéct do zlatova.
Kuchařka: petrunka