Rybízová zmrzlina

86
- reklama -

Suroviny
cca 6 – 7

600 ml vody
180 g krupicového cukru – dle potřeby
26 g vanilkového pudinkového prášku
špetka skořice
250 g rybízového protlaku – husté šťávy
1 pomeranč nebo citron

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vodu s pudinkovým práškem, cukrem, špetkou skořice a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 4 minuty a za občasného promíchání zchladíme. Pak vmícháme rybízový protlak, přidáme šťávu z pomeranče, případně z citronu a studenou směs vlijeme do zmrzlinovače. Necháme zmrazit.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Inspiraci jsem našla v jedné starší kuchařce.

Použila jsem hustou šťávu, kterou si zavařuji v malých skleničkách. V sezoně se použije čerstvé ovoce.

Cukru si každý dá dle potřeby.

Kdo nemá zmrzlinovač, tak se směs vlije do nižší plastové nádoby, vloží do mrazničky a zhruba co 45 – 60 minut se promíchává vidličkou.