- reklama -
Suroviny
cca 6 – 7
- 600 ml vody
- 180 g krupicového cukru – dle potřeby
- 26 g vanilkového pudinkového prášku
- špetka skořice
- 250 g rybízového protlaku – husté šťávy
- 1 pomeranč nebo citron
Postup přípravy receptu
-
Smícháme vodu s pudinkovým práškem, cukrem, špetkou skořice a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 4 minuty a za občasného promíchání zchladíme. Pak vmícháme rybízový protlak, přidáme šťávu z pomeranče, případně z citronu a studenou směs vlijeme do zmrzlinovače. Necháme zmrazit.
Poznámka od kuchařky
Inspiraci jsem našla v jedné starší kuchařce.
Použila jsem hustou šťávu, kterou si zavařuji v malých skleničkách. V sezoně se použije čerstvé ovoce.
Cukru si každý dá dle potřeby.
Kdo nemá zmrzlinovač, tak se směs vlije do nižší plastové nádoby, vloží do mrazničky a zhruba co 45 – 60 minut se promíchává vidličkou.
Kuchařka: Merylas