Rybízová bublanina s krémem

43
- reklama -

Suroviny

500 g rybízu
180 g másla
180 g cukru
1 baliček vanilkového cukru
špetka soli
4 vejce
350 g polohrubé mouky
150 g mletých mandlí
1/2 balíčku kypřícího prášku
KRÉM:
2 vejce
30 g cukru
200 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky.


    Zobrazit celý recept

  2. Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se cukr rozpustí přišleháme vejce.

  3. Mouku promícháme s mandlemi a kypřícím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně.

  4. Vymažeme plech, troubu předehřejeme na 160°C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz. Žloutky a cukr rozšleháme ve smetaně. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přimícháme do žloutkové smetany a rybíz zalijeme.

  5. Pečeme asi 40 minut.