- reklama -
Suroviny
- 1 kg rybízu červeného
- 250 ml vody
- 250 ml octu
- kousek celé skořice
- 5 ks hřebíčků
- 650 g cukru
- 150 ml vody
Postup přípravy receptu
-
250 ml vody a 250 ml octu přivedeme k varu. Očištěný rybíz dáme do hrnce a vařící vodu s octem přelijeme do rybízu. Necháme 30 minut vylouhovat a pak rybíz scedíme.
-
Do hrnce dáme 150 ml vody, přidáme 650 g cukru, skořici a hřebíčky. Postavíme na oheň a nakonec vložíme scezený rybíz a 10 minut vaříme.
-
Vařící dáváme do vyhřátých sklenic, zavíčkujeme a otáčíme víčkem dolů.
Poznámka od kuchařky
Využití je všestranné, dají se tím nahradit brusinky na svíčkové, dále se dají použít i u jiných světlých omáček, dále k masovým roládam, grilovanému masu, do ovocných a některých zeleninových salátů a i do neochucených jogurtů.
Kuchař: fb.lib