Rybíz à la brusinky

49
- reklama -

Suroviny

1 kg rybízu červeného
250 ml vody
250 ml octu
kousek celé skořice
5 ks hřebíčků
650 g cukru
150 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. 250 ml vody a 250 ml octu přivedeme k varu. Očištěný rybíz dáme do hrnce a vařící vodu s octem přelijeme do rybízu. Necháme 30 minut vylouhovat a pak rybíz scedíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce dáme 150 ml vody, přidáme 650 g cukru, skořici a hřebíčky. Postavíme na oheň a nakonec vložíme scezený rybíz a 10 minut vaříme.

  3. Vařící dáváme do vyhřátých sklenic, zavíčkujeme a otáčíme víčkem dolů.

Poznámka od kuchařky

Využití je všestranné, dají se tím nahradit brusinky na svíčkové, dále se dají použít i u jiných světlých omáček, dále k masovým roládam, grilovanému masu, do ovocných a některých zeleninových salátů a i do neochucených jogurtů.