Rybičková pěna

115
- reklama -

Suroviny

1 konzerva rybiček v tomatě
1/2 vykostěné uzené makrely
60 g másla
2 lžíce majonézy
lžička hořčice
lžička sardelové pasty
citronová šťáva
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo vyšleháme, přidáme rybičky a makrelu. Tomatový nálev necháme na konec na případné zředění. Přimícháme pastu, hořčici a pepř.

  2. Šleháme do pěny. Nakonec přimícháme majonézu a pár kapek z citronu. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

  3. Necháme vychladit. Podáváme s pečivem, nebo plníme uvařená vejce, čerstvé rajče, mažeme na jednohubky.

Poznámka od kuchařky

Každé rybky mají jiný nálev, některý je hustý, nebo naopak řídký. Proto ho nechejte na konec a podle potřeby přidejte. Měla jsem filety ze sleďů v tomatě.