
Suroviny
- 4 – 6 filetů z tresky nebo z jiné rybky
- hrubá mořská sůl
- čerstvý tymián, maggi bylinka + kousek červené naložené papriky
- 2 citrony
- máslo a olej na pánev
- Omáčka k závitkům :
- 4 žloutky
- 150 g másla
- 3 PL bílého vína
- 1,5 ČL dijonské hořčice
- 1,5 ČL kaparů
- libeček nebo petrželka
- Dále:
- pár kapek worcesteru
- 1 nasekaná nebo nastrouhaná kyselá okurka v nálevu s koprem
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Filety osolíme mořskou solí, zakápneme citronovou šťávou. Na každý filet položíme kousek citronu, kostičku červené papriky a snítek čerstvého tymiánu + maggi bylinky. Opepříme. Zavineme a přichytíme párátky. Závitky dáme na pánev ( použitelnou do trouby), vymazanou máslem a pokapeme ( postříkneme olejem) . Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů – cca 15 minut.
-
V nádobce necháme mezitím rozpustit máslo.
Ve vodní lázni rozmícháme žloutky, přidáme bílé víno, citronovou šťávu. Když je omáčka hustší konzistence, přidáme změklé máslo z nádobky a dál šleháme. Do husté omáčky přišleháme ostřejší hořčici (dijonskou). Vmícháme kapary, kousek červené naložené papriky, nastrouhanou naloženou kyselou okurku s koprem. Dochutíme solí, bílým pepřem a worcesterem. -
Podáváme se závitky, zdobíme snítkem tymiánu.
Můžeme podávat samotné nebo s příohou, kterou si zvolíme sami.