Rybí tlačenka

218
- reklama -

Suroviny

1 kg rybího masa (Kapr, Amur)
cca 150 g vepřových kůží
2 cibule
1 stroužek česneku
1/2 lžičky mletého pepře
majoránka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné ryby naporcujeme na podkovy a v osolené vodě povaříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Uvařené maso vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí maso pečlivě obereme od kostiček a kůže.

  3. Očištěné vepřové kůže vypereme a vaříme asi 10 minut. Pak vodu slijeme a kůže vaříme znovu v čisté vodě do poloměkka asi hodinu. Uvařené kůže vyjmeme a masovém strojku společně s cibulí a stroužkem česneku pomeleme. Vývar z kůží si ponecháme, použijeme jej později.

  4. K rybímu masu, pomletým kůžím s cibulí a česnekem přidáme pepř a majoránku, osolíme, přilejeme vývar z kůží a promícháme.

  5. Vývaru by nemělo být moc, jen tolik, aby masová směs byla kompaktní a nebyla moc řídká.

  6. Směsí naplníme obal na tlačenky, vložíme do hrnce s vodou a zvolna vaříme asi 40 minut.

  7. Po uvaření položíme tlačenku na tác či pekáč, propícháme jehlou, abychom se zbavili vzduchu, který se do ní při plnění dostal. Necháme trochu zchladnout, zatížíme prkýnkem a tlačenku necháme vychladnout.

  8. Během chladnutí je dobré tlačenku občas otočit, aby se maso rovnoměrně rozmístilo a nekleslo ke dnu.

  9. Rybí tlačenka je libová, díky vepřovým kůžím by nikdo nehádal, že se jedná o rybí maso.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – kuchařka Myslivec a rybář v kuchyni, autor Vladimír Doležal, vydalo nakladatelství Dona.